Rintamamiestalon portaiden kunnostus on helpompaa ja edullisempaa kuin luulet

Rintamamiestalo on arvokas osa Suomen rakennushistoriaa ja maisemaa. Puolitoistakerroksisissa taloissa portaikko on usein keskeisellä ja näkyvällä paikalla, joten ajan myötä kuluneiden portaiden kunnostaminen voi vaikuttaa merkittävästi asunnon viihtyvyyteen ja myös nostaa talon arvoa. Onneksi rintamamiestalon portaiden kunnostus on mahdollista tehdä nopeasti ja edullisesti, joko vanhaa ilmettä kunnioittaen tai kokonaan uutta luoden. Voitte pyytää meidät ilmaiselle arviokäynnille missä kartoitamme mitä rintamamiestalon portaiden kunnostus maksaisi teille.

Varaa ilmainen arviokäynti

Mikä on rintamamiestalo?

Rintamamiestalo on 1,5-kerroksinen, kansantajuisilla ohjeilla rakennettava harjakattoinen omakotitalo, joita nousi satojatuhansia kaikkialle Suomeen 1940-luvun puolivälistä aina 1960-luvulle. Tällä hetkellä rintamamiestaloja on noin 300 000, ja Suomessa onkin asuinalueita, jotka koostuvat täysin niistä. 

Tyypillinen rintamamiestalo on savupiipun ympärille rakennettu, suorakaiteen muotoinen talo, jonka alakerrassa on keittiö, olohuone ja makuuhuone. Yläkerrassa on usein yksi tai kaksi huonetta. Talon kellarissa sijaitsee tyypillisesti sauna, pesutilat ja varastotiloja. 

Rintamamiestalossa on kaksi sisäportaikkoa: alakerrasta yläkertaan johtava sekä alakerrasta kellariin johtava portaikko. Remonttitarve kohdistuu useimmiten yläkerran portaisiin, mutta joskus myös kerralin portaikkoon, esim. silloin, kun kellari on otettu asuinkäyttöön.

Rintamamiestalon porrasremontti perinteiseen tapaan syö aikaa ja rahaa

Rintamamiestalon portaiden kunnostus tulee ajankohtaiseksi, kun vanhat portaat alkavat olla kuluneita, liukkaita tai kun niissä on vaurioita. Lisäksi portaikon ulkonäkö voi olla haalistunut ja menettänyt entisen loistonsa. Portaiden korjaaminen vaatii usein ammattilaisen apua, sillä työ vaatii tarkkuutta ja erityistä osaamista. Tämä voi nostaa kunnostuksen hintaa, varsinkin jos porrasremontti tehdään perinteisellä tavalla vanha portaikko purkaen.

Vanhan portaikon purkaminen ja uuden rakentaminen tilalle vaatii reilusti sekä työtunteja että rakennusmateriaaleja, ja juuri ne ovat kaksi remontin hintaan eniten vaikuttavaa tekijää. Korkean hinnan lisäksi mittavasta remontista aiheutuva asumishaitta voi olla merkittävä, kun kulkemista yläkertaan joudutaan rajoittamaan päiväkausiksi.

Rintamamiestalon portaiden kunnostaminen onnistuu myös helpommin ja edullisemmin

Onneksi rintamamiestalon portaiden kunnostamiseen on olemassa myös helpompi, edullisempi ja nopeampi tapa. Jos portaiden rakenteet ovat ehjät ja kunnossa, portaikkoa ei tarvitse purkaa ja rakentaa uudestaan. Sen sijaan portaat voidaan päällystää mittatilaustyönä valmistetuilla kokopuisilla askelmilla, jolloin sekä remontin hinta että ajallinen kesto ovat huomattavasti pienemmät kuin perinteisestä remonttitapaa käyttäen. 

Seuraavassa listaamme kolme hyvää syytä kunnostaa rintamamiestalon portaat Porrasremontti.fi:n tapaan:

1. Nopeus

Portaiden päällystäminen puuaskelmilla vaatii reilusti vähemmän aikaa kuin portaikon korjaaminen vanha purkaen. Mittaamme portaikkosi ilmaisella kotikäynnillä ja valmistamme askelmat mittatilaustyönä ympäristöystävällisessä tehtaassamme Västeråsissa, Ruotsissa. Tarkasti mittoihin valmistettujen askelmien asennus tapahtuu nopeasti, usein vain yhden aamupäivän aikana. 

2. Edullisuus

Portaiden päällystäminen säästää sekä työaikaa että rakennusmateriaaleja, ja on siksi selvästi edullisempi vaihtoehto rintamamiestalon portaiden kunnostamiseksi kuin perinteinen tapa.

3. Valinnanvara

Haluatko palauttaa portaikkosi alkuperäisen ilmeen? Tai laittaisitko mieluummin sen aivan uuteen uskoon? Porrasremontti.fi:llä on laaja valikoima eri puulajeja, värejä ja pintakuvioita, joista voit valita. Tarjolla on myös erilaisia tyylejä, kuten klassisia, moderneja ja täysin räätälöityjä pinnoitteita.

Porrasremontti.fi:n materiaalivalikoima koostuu viidestä erilaisesta vaihtoehdosta: kolmisauvainen tammi, yksisauvainen tammi, valkoinen saarni, tumma saarni ja värjätty/öljytty tammi. Porrasremontti.fi:n askelmissa on ainutlaatuinen kolmikerroskerrosrakenne, mikä tekee niistä erittäin vakaita ja kestäviä. Askelmat käsitellään seitsemällä lakkakerroksella,joka luo upean lopputuloksen ja parantaa entisestään askelmien kestävyyttä.

Yhteenveto

Rintamamiestalon portaiden kunnostus tulee ajankohtaiseksi, kun ne alkavat näyttää kuluneilta tai niissä esiintyy käyttöä hankaloittavia vikoja. Porrasremontti voi olla vaativa ja kallis projekti, jos se tehdään vanha portaikko purkaen, mutta portaiden päällystäminen mittatilaustyönä valmistetuilla puuaskelmilla tarjoaa edullisen ja nopean vaihtoehdon. 
Kaipaavatko rintamamiestalosi portaat kunnostamista? Laske hinta-arvio helpolla laskurilla!

Dela artikeln:

Scroll to Top