Usein kysyttyä porrasremotista

Porrasremontti ja portaiden kunnostus herättää luonnollisesti monia kysymyksiä. Keräsimme tähän joitakin yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen. Mikäli et löydä vastausta juuri sinua askarruttavaan asiaan, voit ottaa meihin yhteyttä ja kysyä lisää!

Porrasremontti alkaa aina maksuttomasta arviokäynnistä, jonka aikana asentajamme mittaavat portaat ainutlaatuisella digitaalisella mittaustyökalullamme. Mittauksen jälkeen lähetämme porrasremontista kiinteähintaisen tarjouksen. Jos haluat toteuttaa remontin kanssamme, varaamme sille sopivan ajankohdan ja alamme valmistaa uusia askelmia portaikkoosi. Valmistamme askelmat omalla tehtaalla mittausten tulosten pohjalta. Sovittuna päivänä ja kellonaikana asentajamme tulevat paikalle ja asentavat portaat. Portaiden asennus kestää kolmesta kahdeksaan tuntia ja portaat ovat taas kokonaan käytössä viiden tunnin kuluttua.

Arviokäynti kestää noin 30-40 minuuttia ja sisältää portaiden mittauksen, materiaalien esittelyn ja keskustelun. Tällöin voit myös kysyä lisää porrasremontista. Itse portaiden asennus kestää kolmesta kahdeksaan tuntia ja portaat ovat taas käytössä viiden tunnin kuluttua.

Kyllä, kotitalousvähennystä voi hyödyntää porrasremonteissa työn osuudesta eli työkorvauksesta. Kotitalousvähennys ei koske porrasremontin materiaalikuluja.

Ei, me ainoastaan kunnostamme olemassa olevia portaita!
Emme rakenna uusia portaita yksinkertaisesti siitä syystä, että lähes aina portaat on mahdollista remontoimalla kunnostaa uudenveroisiksi. Porrasremontti tuleekin huomattavasti edullisemmaksi kuin kokonaan uusien ostaminen. Porrasremontti on parempi valinta myös ympäristön kannalta.

Porrasaskelmissamme on kolmesta eri puukerroksesta koostuva rakenne, joka tunnetaan myös laminaattiparkettina.

Askelman alaosassa on koivulevy. Koivu on kova, sitkeä ja mittavakaa materiaali, joka tekee askelmasta kestävän ja vakaan. Askeleen ytimessä on kerros mäntyä. Mänty on nopeasti kasvava puulaji ja siten ympäristöystävällisempi kuin hitaasti kasvavat puulajit. 3,6 mm:n kulutuspinta koostuu valitsemastasi materiaalista. Kulutuspinta on viimeistelty peräti seitsemällä kerroksella mattalakkaa täydellisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Kaikki portaamme on rakennettu kestävistä ja laadukkaista puulajeista, joiden kovuus vaihtelee. Tammiportaamme ovat saarniportaita kovemmat. Riippumatta siitä, minkä materiaalin valitset, saat jalkojesi alle tyylikkään ja pitkäikäisen portaikon.

Ei, meillä ei ole ollut ongelmia liukkauden kanssa viimeistelyssämme.
Käsittelemme askelmat seitsemällä kerroksella korkean kitkakertoimen omaavaa lakka. Porrasaskelman etusärmä on puolestaan öljytty, jotta se on helposti uusittavissa, sillä juuri tämä osa portaasta yleensä kuluu eniten.

Useimmissa tapauksissa portaiden narina katoaa kokonaan tai vähenee merkittävästi.
Koska askelmamme koostuvat kolmesta kerroksesta, ovat ne mitoiltaan vakaampia kuin kiinteät materiaalit. Ja koska askelmat on liimattu olemassa olevaan askelmaan, portaiden narina yleensä katoaa. Puu ​​on kuitenkin elävä materiaali, mikä tarkoittaa, että narina voi tulla takaisin. Riski on erityisen suuri, jos portaat ovat alttiina lämpötilan ja kosteuden muutoksille, esimerkiksi jos lähellä on ilmalämpöpumppu.

Kyllä, vaihdamme myös portaiden kaiteet ja käsijohteet.

Valikoimistamme löytyy kaiteita joko sauvaliimattuna tammena (120 x 27 mm) tai pyöreänä ja öljyttynä ( 45 mm). Kaide asennetaan uusiin tai olemassa oleviin kiinnikkeisiin. Meiltä saa myös kaiteita ilman asennusta, mikäli haluat hoitaa asennuksen itse. Kaiteen vaihto ei sisälly porrasremontteihimme vakiona, mutta laskemme sinulle mielellämme kiinteän hinnan, joka sisältää myös kaiteen.

Avoportaikkoa remontoitaessa kiinnitämme porrasnokan kaltaisen listan myös askelman takareunaan. Takalista on tasossa askelman kanssa, jotta portaisiin ei kerry pölyä.

Bakkantslist renoveringstrappsteg

Nimi viittaa siihen, kumpaan suuntaan portaat kääntyvät alhaalta katsottaessa.

Öppen ektrappa med U-form
Portaat, oikea.

Avoportaat ovat portaat, joissa askelmien välistä näkee läpi.

Öppen ektrappa med U-form
Avoportaat.

Umpinaisissa portaissa on askelmien välissä pystysuora lauta eli portaan etupinta.

Stängd vänstertrappa
Umpinaiset portaat.

Etupinta on pystysuora lauta kahden askelman välissä suljetussa portaassa. Etupinta sijaitse alemman askelman takareunan ja ylemmän askelman etureunan välissä.

Reisipuulla tarkoitetaan portaiden sivukappaleita, joihin askelmat on kiinnitetty.

Vangstycke
Reisipuut.

Porrasnokka on lista askelman etuosassa ja siihen kohdistuu yleensä suurin osa portaan kulumisesta. Portaissamme porrasnokka on valmistettu kiinteästä materiaalista ja öljytty, jotta se on helppo huoltaa ajan myötä.

Trappnos
Porrasnokka.

Kauttamme hoituu myös esimerkiksi portaikon seinän sekä mahdollisten porrassäleiköiden maalaus.
Maalauksen sisältö voidaan sopia aina tapauskohtaisesti ja käydä läpi jo arviokäynnillä.

Huomaathan, että maalaustyöt eivät sisälly valikoimaan kaikissa toimipisteissämme.
Kaikki maalaukset arvioidaan yksilöllisesti ja hinnat ilmoitetaan tarjouksessa.

Portaiden maalauksessa tärkeintä on muistaa, että peset portaat huolellisesti ja maalaat sen jälkeen hyvällä pohjamaalilla.

Pohjalle suosittelemme maalia nimeltä B-I-N Advanced. Tämän jälkeen voit maalata portaat haluamallasi värillä, kunhan maali on tarkoitettu käytettäväksi portaissa.

Grundfärg trapprenovering B-I-N Advanced

Tammen puuaineelle tuovat väriä ja eloisuutta leveät ydinsäteet, jotka erottuvat säteensuuntaisessa leikkauksessa tummina ja vaaleina juovina. Rakenne vaihtelee kasvupaikan ja iän mukaan, se voi olla suora- tai kierresyistä ja kapea- tai leveälustosta.

Scroll to Top