Askel askeleelta kohti ekologisempaa tulevaisuutta

Kaikki reilut 33 000 porrasta, jotka asennamme vuosittain, valmistetaan omalla tehtaallamme.
Kaiken tehtaan käyttämän sähkön tuotamme itse aurinkoenergialla.

Emme peri maapalloa vanhemmiltamme.
Me lainaamme sen lapsiltamme
.

Maapallolla on rajalliset resurssit, mutta kulutus jatkaa edelleen kasvuaan. Tämä on yhtälö, joka ei voi toimia, sillä lopulta maapallon rajalliset resurssit yksinkertaisesti loppuvat. Meillä kaikilla on velvollisuus suojella ympäristöämme ja maapallon luonnonvaroja. Ennen kaikkea tämä koskee meitä yrityksiä, jotka tuotamme kulutushyödykkeitä.

Mitä me yrityksenä voimme tehdä?

Toimialamme – portaiden saneeraustyöt – saattaa vaikuttaa epäolennaiselta ympäristön kannalta. Mutta oikeastaan jo portaiden kunnostaminen kokonaan uusiminen rakentamisen sijaan on ekologinen ratkaisu.

Yrityksenä voimme tehdä myös paljon muutakin tarjotaksemme entistä ympäristöystävällisempiä tuotteita ja palveluita.

Olemme investoineet ympäristöasioihin aina

Jo yrityksen perustamisesta eli vuodesta 2012 olemme uskoneet, että panostukset ympäristöasioihin ovat fiksu sijoitus – ei vain ympäristön vaan myös koko yrityksen kannalta.

Tietoiset ja aktiiviset valintamme pienentää ekologista jalanjälkeämme ovatkin osoittautuneet oikeaksi tieksi.

Omavarainen tehdas, sähköautot ja oma lämmöntuotanto

Sijoituksemme ilmastoälykkääseen yritykseen saavutti virstanpylvään jo vuonna 2016, jolloin koko tehtaamme sai sähköt omasta 1 000 m²:n aurinkopuistosta, joka tarjoaa virtaa myös käyttämillemme sähköautoille.

2 400 m²:n tehdas myös lämmitetään portaiden valmistuksesta ylijäävällä hukkamateriaalilla. Investoinnit ovat olleet meille yrityksenä hyviä. Mutta ennen kaikkea ne ovat hyviä ympäristölle!

Ympäristöajattelumme sisältää suuria linjoja ja pieniä yksityiskohtia

Ympäristöasioissa pitkäjänteisyys on avainsana. Tämä puolestaan vaatii innovatiivista asennetta ja kykyä nähdä kauas tulevaisuuteen. Monet helpot ja halvat päätökset kun osoittautuvat usein kalliiksi, tehottomiksi ja ympäristölle haitallisiksi pitkällä aikavälillä.

Omavaraisen tehtaamme ollessa toiminnassa ja autojen kulkiessa itse tuotetulla sähköllä, aloimme parannella liiketoimintaamme muilta osin. Tämä tarkoitti esimerkiksi paneutumista käyttämiimme materiaaleihin.

Pitkäjänteistä työtä ympäristön hyväksi

Kun olimme ratkaisevan valinnan edessä, yritimme ajatella tarkasti pitkällä aikavälillä. Tiesimme, että tammi on erittäin hitaasti kasvava ja toisaalta erittäin suosittu puulaji. Tämä on johtanut siihen, että tammesta raaka-aineena on puutetta. Samaan aikaan on monia, jotka haluavat erityisesti tammea portaisiinsa sen kovuuden ja kestävyyden vuoksi. Juuri näiden tammen ominaisuuksien vuoksi ymmärsimme, että materiaalin poistaminen kokonaan portaistamme on vaikeaa. Mutta löysimme toisen ratkaisun.

Kerros kerrokselta ympäristöä ajatellen

Ympäristöystävällinen kerrosrakenne

Lamelliparkettiset porrasaskelmamme eivät ole kuten tavanomaiset rautakaupoista saatavat askelmat. Ainutlaatuisen kerrosrakenteen omaavien askeltemme runko on valmistettu eri laatuisesta männystä, joka on nopeasti kasvava puulaji ja siksi ympäristöystävällisempi.

Askel ympäristön puolesta

Tammisten porrasaskelmiemme pinnalla on 3,6 mm paksuudelta tammea, joka on juuri sen verran, että porras voidaan hioa uudelleen useita kertoja. Tämä ratkaisu antaa meille tammen hyvät ominaisuudet ympäristöä vahingoittamatta ja on mielestämme iso askel oikeaan suuntaan.

Scroll to Top