Portaiden maalaus vai sittenkin niiden päällystäminen –  mikä on paras tapa tehdä porrasremontti?

Portaiden maalaus nousee usein päällimmäisenä vaihtoehtona mieleen, kun kodin portaikko alkaa olla kulunut ja kaipaa ehostamista. Puisen portaikon maalaaminen onkin yksi hyvä tapa antaa kodille uutta ilmettä. Sille on kuitenkin olemassa helppo, edullinen ja nopea vaihtoehto: askelmien päällystäminen mittatilaustyönä valmistetuilla kokopuuaskelmilla. Joten ennen kuin tartut pensseliin tai soitat maalarille, lue tämä artikkeli! 

Portaiden maalaus vs. askelmien päällystäminen, kumpi on helpompaa?

Jos maalipensseli pysyy kädessä, portaiden maalaamisen voi tehdä itse. Tuolloin prosessiin tulee varata riittävästi aikaa ja tarvikkeita. Koko maalausprosessin suunnittelu ja toteutus onkin melko työlästä, ja siksi moni antaakin sen ammattilaisen tehtäväksi. Työn tilaaja voi kuitenkin joutua järjestämään olosuhteet remontille uusiksi, kun otetaan huomioon esimerkiksi maalin kuivumisajat ja siitä johtuvat portaiden käyttökatkot. 

Portaiden päällystäminen puuaskelmilla on varsin helppo prosessi. Teemme ensin ilmaisen mittauskäynnin, jonka aikana portaat mitataan erikoistyökalulla. Samalla esitellään eri tyyli- ja materiaalivaihtoehdot asiakkaalle. Mittauskäynnin jälkeen asiakas saa kiinteähintaisen tarjouksen porrasremontista. Maksuton arviokäynti ei sido asiakasta mitenkään, vaan tämä voi tarjouksen saatuaan rauhassa päättää, hyväksyykö sen.

Onko portaiden maalaaminen halvin tapa remontoida portaikko?

Nopeasti ajateltuna portaiden maalaaminen saattaa tuntua edullisimmalta vaihtoehdolta kunnostaa portaikko. Vähän maalia pintaan ja valmista tuli, eikö niin? Tosiasiassa asia ei ole ihan niin yksinkertainen. Maalaamiseen liittyy varsinaisen maalaustyön lisäksi runsaasti esivalmisteluita, kuten ympäristön suojaaminen, pohjatyöt kuten portaiden hiominen ja pohjamaalaus. Tämä kaikki vaatii paitsi tarvikkeita ja työkaluja, myös runsaasti työtunteja. Ja varsinkin kun työn teettää ulkopuolisella tekijällä, työtunnit ovat yksi suurimpia tekijöitä laskun loppusummassa. 

Vaikka saattaisit ajatella, että puuaskelmien päällystys voisi olla kalliimpi vaihtoehto, totuus on päinvastainen. Koska työtunteja tarvitaan huomattavasti vähemmän verrattuna portaiden hiontaan ja maalaamiseen, päällystämällä tehty porrasremontti voi olla jopa yhtä edullinen tai edullisempi ratkaisu. Säästät aikaa ja rahaa samalla kun saat kestävät ja näyttävät portaat. Sekä portaiden maalaamisen että päällystämisen kustannuksista voi tehdä kotitalousvähennyksen.

Portaiden maalaus vie 3–5 päivää, päällystäminen muutaman tunnin

Portaikon maalausprojektin kesto vaihtelee riippuen monista tekijöistä, kuten portaiden materiaalista, askelmien määrästä, maalin tyypistä ja työskentelyolosuhteista. Maalausprosessi sisältää myös aikaa vieviä pohjatöitä, kuten puhdistusta ja hiontaa, ennen varsinaista maalausta. Maalaamisen jälkeen jokaisen maalikerroksen on kuivuttava riittävästi ennen seuraavan lisäämistä. Maalin kuivumisaika vaihtelee käytettävästä maalin tyypistä riippuen 4–8 tunnin välillä kerrosta kohti. Realistinen arvio sisäportaikon maalausprojektin kestosta, sisältäen pohjatyöt ja kuivumisajat, on noin 3–5 päivää. Tuona aikana portaikko on pitkälti pois talon asukkaiden käytöstä.

Portaiden päällystäminen puuaskelmilla on nopea prosessi, jonka asennusvaihe vie vain muutaman tunnin. Koska portaat on mitattu ja valmistettu mittatilaustyönä omalla tehtaallamme, askelmien asennus sujuu käytännössä yhden aamupäivän aikana. Näin ollen mitään mittavia käyttökatkoja ei synny, ja pääset nauttimaan upeista ja kestävistä puuaskelmista käytännössä välittömästi niiden asentamisen jälkeen.

Askelmien päällystäminen tarjoaa huoltovapaan vaihtoehdon

Yksi portaiden päällystämisen suurimmista eduista verrattuna maalaamiseen on sen kestävyys ja huoltovapaus. Laadukkaista materiaaleista valmistetut kokopuuaskelmat säilyttävät siistin ulkonäkönsä pitkään, ilman tarvetta uudelleenmaalaamiseen tai muihin huoltotoimenpiteisiin. Voit luottaa siihen, että investointisi pysyy laadukkaana ja tyylikkäänä vuosiksi eteenpäin.

Porrasremontti.fi maalaa halutessasi portaikon muut osat päällystämisen yhteydessä

Jos valitset portaiden päällystämisen puuaskelmilla, voit tilata samalla portaikon muiden osien, kuten kaiteiden, listojen ja porrasaskelmien alapintojen, maalaamisen. Tällä tavalla saat koko portaikon uudenveroiseen kuntoon kerralla. Kysy lisää maalaustöistä ja pyydä tarjous maksuttoman arviokäynnin aikana.

Näin Porrasremontti.fi:n porrasremontti etenee:

1. Ilmainen kotikäynti: 

Asiantuntijamme tulee käymään kotonasi mittaamassa portaat ja keskustelemaan toiveistasi. Yhdessä suunnittelette parhaiten kotiisi sopivat puuaskelmat. Voit valita erilaisista puulajeista ja viimeistelyvaihtoehdoista. Käynnin perusteella saat kiinteähintaisen tarjouksen remontista.

2. Askelmien valmistus: 

Kun olet hyväksynyt tarjouksen, askelmat valmistetaan mittatilaustyönä ympäristöystävällisellä Västeråsin tehtaallamme Ruotsissa. 

3. Asennus: 

Koska askelmat on valmistettu juuri sinun portaikkoosi sopiviksi, itse asennustyö vie vain muutaman tunnin. Portaat ovat käyttövalmiit heti asennuksen jälkeen.

4. Maksa sinulle sopivalla tavalla:

Voit maksaa porrasremontin joko kerralla tai edullisissa kuukausierissä. Muistathan, että remontti on kotitalousvähennyskelpoinen.

Tilaa maksuton arviokäynti!

Kaipaako portaikkosi remonttia? Haluatko uudistaa kotisi ilmettä nopeasti, helposti ja edullisesti? Tilaa maksuton arviokäynti, jonka aikana mittaamme portaasi ja esittelemme materiaali- ja tyylivaihtoehdot. Käynti on täysin ilmainen eikä sido sinua mitenkään.

Tilaa maksuton arviokäynti

Dela artikeln:

Scroll to Top